De Universiteit Utrecht biedt twee verschillende opties wat betreft promotieplaatsen.

Deze opties zijn:

• Promotieplaatsen waarbij de promovendus aan vastgestelde sub-projecten werkt binnen een groter onderzoeksproject
  • Promotieplaatsen waarbij de promovendus vrij is om zelf een onderzoeksvoorstel in te dienen

Promoveren als RESEARCH TRAINEE (PROMOVENDUS)

Research trainees worden aangenomen voor een maximum van vier jaar (bij een voltijd aanstelling). Meestal besteden zij een deel van deze tijd aan lesgeven.

Promoveren als JUNIOR ASSISTANT PROFESSOR

De universiteit heeft regelmatig nieuwe onderzoeksposities voor junior assistant professors. Zij kunnen hun onderzoekstijd gebruiken om te promoveren. Nieuwe posities hiervoor zijn te vinden bij de vacatures. Houd er rekening mee dat sollicitanten voor een promotieplek een goede Engelse taalvaardigheid moeten aantonen voordat ze voor een promotietraject worden geaccepteerd.