Recepten voor biodiversiteit
Van voedsel en duurzaamheid is bekend dat ze met elkaar verbonden zijn, met een duidelijke impact van de moderne landbouw op de planeet. Maar hoe zit het precies met voedsel en biodiversiteit? Terwijl het voedseldebat vaak wordt versimpeld als plantaardig tegen ‘de rest’, is de kwestie eigenlijk veel complexer en is de impact vaak dichterbij huis dan we verwachten.
Als je je culinaire creativiteit wilt stimuleren tijdens deze periode, bekijk dan deze artikelen die zijn samengesteld door studentvrijwilligers voor leuke nieuwe recepten die geen grote impact hebben op biodiversiteit.
Zelfgemaakte havermelk
De zuivelindustrie is de grootste verbruiker van land in Nederland. Ruil je zuivelmelk in voor zelfgemaakte havermelk met dit recept.
Pesto van wortelbladeren
Leer om een negatieve impact om te zetten in een positieve door pesto te maken met wortelbladeren en zonnebloempitten.
Zelf kweken: lente-uien en spruiten
Wilt u stadstuinieren uitproberen? Hier zijn enkele makkelijke stap-voor-stap handleidingen om mee te beginnen.
Geen voedselafval
Voorkom verlies van biodiversiteit door je hoeveelheid verspild voedsel te verminderen. Hier zijn enkele tips en trucs.
Recept voor snijbietrisotto
We hebben risotto genomen (waarvan de rijst is gekweekt in Italië) en er een plaatselijke draai aan gegeven met snijbiet en groenten die makkelijk in Nederland kunnen worden verbouwd, zoals uien. Eet smakelijk!