Gids voor groene vingers

Bezoekers van het Adopt-a-Plant event, gebiologeerd door het aanbod in stekjes…

Kan je best wat groen gebruiken om je gezelschap te houden? De Green Office organiseert regelmatig Adopt-a-Plant events in samenwerking met How are you Growing?. Kom langs op het volgende Adopt-a-Plant event op 29 November 2019. Meer informatie vind je hier.

De Adopt-a-Plant-kar

Kun je niet bij het Adopt-a-Plant event aanwezig zijn? In de Green Office HQ vind je een Adopt-a-Plant-kar, waarop vaak meerdere stekjes beschikbaar zijn. Tijdens kantoortijden ben je als UU-student of -medewerker welkom om er eentje uit te komen zoeken.

Plantverzorging: pak ’t bij de wortels aan

De liefde moet natuurlijk wel van twee kanten komen. Om optimaal te kunnen profiteren van al die voordelen van je gebladerde vriend, is het belangrijk dat je goed voor ‘m zorgt. Hier enkele tips om mee te beginnen:

• Dorstig groen
    Geef je plant een of twee keer per week water. Voel aan de aarde om te weten of het weer nodig is. Te veel water is niet goed!

• Laat je plant goed uitlekken
    Zorg ervoor dat je plant altijd in een pot zit met gaten aan de onderkant. Het overtollige water kan er dan uitlekken, zodat je plantwortels niet gaan rotten.

• Ompotten kun je leren
    Zo nu en dan is het tijd om je handen in de aarde te steken. Lijkt je plant uit de pot te klimmen? Proberen de wortels te ontsnappen door de gaten in de bodem? Dan weet je: tijd voor een grotere pot.

• Word een heuse plantenfluisteraar
    …en luister naar wat je plant je probeert te vertellen. Sommige planten staan graag in de zon, terwijl andere de voorkeur geven aan meer schaduw. Ontdek wat jouw plant nodig heeft door ‘m vol aandacht te bekijken. Controleer de blaadjes op bruine plekken, inspecteer de grond en check zijn algehele ‘vibe’.

Adopt-a-Plant heeft uiteenlopende plantjes beschikbaar, waaronder:

De Graslelie is een taaie, en zeer vergevingsgezind als je hem een keertje water vergeet te geven. Zijn vlezige wortels zijn goed in staat tot het opslaan van water.
Deze moeder van duizenden is zeker niet de moeilijkste in het plantenrijk. Of je haar nu in direct zonlicht zet of op een donkerdere plek, ze straalt in elke omstandigheid.
Je hoeft haar maar eens per week een bescheiden plons water te geven, en in de winter nog minder.

De Green Office is het centrale platform waar jonge geesten de handen in elkaar slaan om de Universiteit Utrecht te ondersteunen in haar duurzame ontwikkelingen.