5 juli 2018

Zomer in de bibliotheek

Vanaf 7 juli is het zomer in de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Het academisch jaar 2017/2018 is voorbij en de meeste studenten en medewerkers genieten van hun vakantie.

Openingstijden

De bibliotheek blijft in de zomer open, maar in juli en augustus is de bibliotheek ’s avonds en in de weekenden gesloten.

Games and Play summerschool 2014, participants
Deelnemers Summer School

Zomerbezoekers

Summer School deelnemers

Maar niet iedereen is in deze periode op vakantie. Internationale studenten die zich ingeschreven hebben voor de Utrecht Summer School komen naar de bibliotheek om zich samen voor te bereiden op de werkgroepen. Zo wordt de bibliotheek een vertrouwde ontmoetingsplek ver van huis. Deelnemers aan de Summer School krijgen via de faculteit een Solis-id en hebben zo gemakkelijk toegang tot alle zoeksystemen en online tijdschriften van de bibliotheek. Dit jaar wordt een Summer School cursus gegeven door twee vakspecialisten van de bibliotheek over open science.  De bibliotheek faciliteert en ondersteunt docenten en onderzoekers bij deze belangrijke ontwikkeling in de wetenschap.

Scriptieschrijvers

Naast de deelnemers aan de Summer School zoeken studenten ook de rust op om te schrijven aan hun bachelor- of masterscriptie. In de Universiteitsbibliotheek Uithof is het SkillsLab gevestigd waar studenten hulp kunnen vragen aan schrijfcoaches. Zo helpen zij studenten graag over een eventueel writer’s block heen.

Onderzoekers

Niet alleen studenten zoeken de zomerrust in de bibliotheek op. Voor onderzoekers is de rustige zomerperiode de aangewezen tijd om literatuur te verzamelen en te verwerken.

Achter de schermen

Ook al is het stiller in de bibliotheek, bibliotheekmedewerkers blijven paraat om vragen te beantwoorden. Een mail naar bibliotheek@uu.nl komt altijd terecht bij de juiste persoon die de vraag zo snel en adequaat mogelijk zal beantwoorden. En natuurlijk blijven de balies tijdens de openingsuren bemenst door medewerkers, bij wie u ook met vragen terecht kunt.