27 september 2012

Zeven GW-bacheloropleidingen op nummer 1 in Elseviers ‘De beste studies’

Zeven bachelors Geesteswetenschappen op nummer 1 in Elsevier's 'De beste studies'

De bacheloropleiding Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht is zowel in de ogen van hoogleraren als van studenten de beste in het land. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van tijdschrift Elsevier naar ‘De Beste Studies’. Ook zes andere bachelors van Geesteswetenschappen scoren als beste: Geschiedenis volgens het oordeel van docenten; Engels, Italiaans, Muziekwetenschap, Spaans en Taalwetenschap volgens de studenten.

De Nederlandse hoogleraren en universitair hoofddocenten vinden de Universiteit Utrecht de beste brede universiteit van Nederland. De UU is daarmee voor de 9de opeenvolgende keer koploper. De docenten beoordeelden 11 van de 22 onderzochte bacheloropleidingen van de Universiteit Utrecht als beste (vorig jaar waren dit er 8). Studenten plaatsten 14 van de 38 onderzochte bacheloropleidingen op de eerste plaats (vorig jaar was dit 6 van de 27).

Beste bacheloropleidingen volgens hoogleraren

Beste bacheloropleidingen volgens studenten

Het onderzoek is gebaseerd op de oordelen van ruim 2.000 hoogleraren en 170.000 studenten. De hoogleraren beoordeelden de kwaliteit van het bachelorprogramma, het aanbod van masteropleidingen en de kwaliteit van docenten en wetenschappelijke publicaties. Studenten gaven aan hoe tevreden zij zijn over het onderwijs, de organisatie, communicatie, faciliteiten, docenten en inrichting van hun opleiding.

Nieuwsbericht Universiteit Utrecht en nieuwsbericht Elsevier.