Workshop: Vlinders in het Utrecht Science Park

De kleine vuurvlinder, één van de vlindersoorten die voorkomt in het Utrecht Science Park.

Welkom in de wondere wereld van de vlinder! Tijdens deze workshop maak je in één uur kennis met de vlinder. Je leert alles over de verschillende levensstadia van de vlinder, hoeveel generaties er in een jaar zijn, waarom de ‘vlinderdip’ niet meer in juni valt, welke soorten vlinders je in het Utrecht Science Park kunt aantreffen en waar de vlinderhotspots op de campus zijn. Met deze kennis kun je de komende maanden zelf vlinders gaan spotten én weet je hoe je thuis eenvoudig vlinders kunt aantrekken.

Deze workshop wordt gegeven door vlinderkenner Anko de Graaff, manager microscopie bij het Hubrecht Instituut.

Voor wie?

Alle UU’ers en HU'ers die meer willen weten over vlinders! Er is geen voorkennis of voorbereiding nodig. De workshop is gratis, maar we verwachten wel dat je deelneemt als je je hebt ingeschreven. De voertaal van deze workshop is Nederlands.

Datum en tijd: 11 juni 2024 10:00-11:00
Locatie: Heidelberglaan 8 (Green Office – kamer 0.44)
Entree: Gratis
Aanmelden: Je kunt je aanmelden via dit formulier.

Biodiversiteit is een belangrijk thema in ons onderwijs, ons onderzoek en in onze bedrijfsvoering. Dit voorjaar organiseren we een reeks activiteiten rondom biodiversiteit om zoveel mogelijk UU’ers kennis te laten maken met natuur in het Utrecht Science Park én daarbuiten.