Winnaars Docentprijzen Geowetenschappen 2021: Ilse van Liempt en Anna Smits

Op donderdag 12 mei zijn de winnaars van de Docentprijzen bekend gemaakt. Ilse van Liempt, docent Sociale Geografie en Planologie, heeft de prijs Docent van het Jaar gewonnen. Anna Smits, ook docent Sociale Geografie en Planologie, ontving de prijs Docent-Talent van het Jaar. De winnaars ontvangen een cheque van 1.500 euro, te besteden aan werk-gerelateerde zaken, zoals een studiereis of boeken. De jury heeft deze docenten tot winnaars verkozen vanwege hun visies op onderwijs en mate van onderwijsinnovatie. Daarbij viel bij beide hun brede onderwijservaring en betrokkenheid bij hun studenten op. Van harte gefeliciteerd!

Winnaar Docent van het Jaar: Ilse van Liempt (SGPL)

Ilse van Liempt

Ilse is altijd bezig met innovatie binnen haar cursussen om haar studenten betrokken te houden. Haar colleges maakt ze extra interessant door steeds weer de link met de praktijk te leggen. Een bijzondere eigenschap van Ilse is dat zij bij veel studenten van het begin tot het einde van hun studie betrokken blijft doordat zij zowel lesgeeft in onze bachelor- als masteropleiding. Zo kan Ilse een band opbouwen met haar studenten en ze zien groeien over de jaren heen.

Winnaar Docent-Talent van het jaar: Anna Smits (SGPL)

portret van anna smits
Anna Smits

Anna maakt er werk van om afwisselend onderwijs te geven, zodat iedere student tot diens recht komt. Haar lessen zitten vol met afwisselingen: van een debat tot een online quiz tot een creatieve opdracht die haar studenten zelf in mogen vullen. Deze variatie geeft energie en geeft iedere student de kans om te leren op diens eigen manier. Anna is zeer betrokken bij de opleiding en is bijvoorbeeld lid van de opleidingscommissie en betrokken bij diverse onderwijspilots.