9 december 2016

Willem Witteveen Memorial Fellowship 2017 toegekend aan Rakhshan Rizwan

Prof. dr. Willem Witteveen (1952-2014) Bron: Wikimedia Commons/ Bas van der Veen

Rakhshan Rizwan (Comparative Literature) is bezig met haar proefschrift aan de Universiteit Utrecht - onder begeleiding van dr. Barnita Bagchi en prof. dr. Ann Rigney - over Engelstalige ontwikkelingsromans uit Kasjmir vanuit een mensenrechtelijke invalshoek.

Rakhshan Rizwans fellowship zal in het teken staan van haar promotieonderzoek en academische betrokkenheid bij zowel Tilburg Law School als Tilburg School of Humanities. Ook zal zij een gastcollege verzorgen.

Willem Witteveen Fellowship

Tilburg University heeft de jaarlijkse Witteveen Memorial Fellowship in Law and Humanities ingesteld ter nagedachtenis van het leven en werk van hoogleraar Willem Witteveen, die omkwam bij de ramp met MH17 in Oekraïne in juli vorig jaar. Met deze fellowship wil Tilburg University een junior onderzoeker (promovendus of postdoc) op het gebied van de ‘Law and Humanities’ de kans geven zich in Tilburg gedurende enkele maanden te ontplooien.