Wielerronde La Vuelta komt deze zomer naar het Utrecht Science Park (USP)

Na de Tour de France en de Giro d’Italia verwelkomt Utrecht wederom het wielerpeloton. Op 20 augustus 2022 finisht de tweede etappe van de Ronde van Spanje in het USP. Utrecht is daarmee de eerste stad ter wereld die de drie grote wielerronden heeft mogen ontvangen.

Anton Pijpers, voorzitter College van Bestuur Universiteit Utrecht: “De Vuelta is een prachtig evenement. Het is heel mooi dat het in Utrecht van start gaat en het Utrecht Science Park op de route ligt als finishlocatie! Het internationale en het sportieve karakter van de Vuelta past perfect bij ons en het werk dat we samen met andere instellingen en bedrijven op het science park doen. We gaan er met onze medewerkers, studenten en samenwerkingspartners een feest van maken en tevens de impact van het evenement wetenschappelijk onderzoeken. Als UU’er én wielerliefhebber heb ik er heel veel zin in!”

Finish en feest

Op de dag van de etappe is het mogelijk om (vlakbij) de finish te komen kijken aan de rand van het parcours. De wielrenners finishen op de Leuvenlaan, ter hoogte van het Minnaertgebouw.

Er zijn verschillende activiteiten op 20 augustus en in de aanloop naar dit bijzondere evenement. Zo organiseert de wielervereniging Domrenner een festival in het Utrecht Science Park op deze dag, kun je een wielerexpositie georganiseerd door de bibliotheek bezoeken en kun je 21 banners verspreid over de route bewonderen die gemaakt zijn door leerlingen van het Grafisch Lyceum Utrecht.

Bereikbaarheid USP

Het evenement heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van het Utrecht Science Park op 19 en 20 augustus. Sommige gebouwen zullen op 20 augustus slecht bereikbaar zijn of worden gebruikt door de organisatie van La Vuelta. Geadviseerd wordt om gedurende het event met de fiets of het OV naar het USP te komen. Aangepaste routes zullen ter plaatse worden aangegeven. Meer informatie over de bereikbaarheid.