22 december 2017

Tweede intensieve cursus deze zomer van start

Wat leert de wereld van Shakespeare ons over de hedendaagse crisis in Europa?

A party in the Open Air. Allegory on Conjugal Love (1590-1595) by Isaac Oliver. Source: Wikimedia Commons

Het internationale academische programma NEW FACES bestudeert de wereld van Shakespeare om de crisis in hedendaags Europa te begrijpen. Naast studenten en docenten van de Universiteit Utrecht zijn er acht andere Europese universiteiten betrokken (Montpellier, Porto, Berlijn, Ferrara, Praag, Murcia, Szeged en Krakau). Na het intensieve programma in 2017 in Szeged, Hongarije, is het team van NEW FACES nu bezig met de voorbereidingen voor de tweede intensieve cursus, die zal plaatsvinden aan de Université Paul-Valéry Montpellier 3 van 18 tot 30 juni 2018.

De Universiteit Utrecht stuurt 7 MA studenten naar Montpellier voor dit tweede project binnen het NEW FACES programma. Daar krijgen ze de gelegenheid om studenten en docenten afkomstig uit Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, de Tsjechische Republiek, Polen, en Duitsland te ontmoeten, en met hen samen te werken.

Het programma omvat een één-daags internationaal colloquium op 23 juni, met als thema: Wat kan Shakespeare voor ons doen?/ Wat kunnen wij doen met Shakespeare? - New Faces in interactie.