9 juli 2018

Interview met logopediewetenschapper Ellen Gerrits

Wat er bij een taalstoornis misgaat in het brein is nog steeds een 'black box'

Prof. dr. Ellen Gerrits

Prof. dr. Ellen Gerrits is hoogleraar Logopediewetenschap bij de Universiteit Utrecht en Lector Logopedie-Participatie door Communicatie aan Hogeschool Utrecht. Haar expertise ligt op het vlak van spraak- en taalstoornissen bij kinderen, waarbij het gaat om mogelijke oorzaken, diagnose en behandeling.

Zij is als onderzoeker verbonden aan het interdisciplinaire thema De 1001 eerste dagen in het leven van een kind, van het onderzoeksthema Dynamics of Youth.

Gerrits werd voor dit thema geinterviewd over haar werk als taalkundige. De focus van haar werk ligt op taalgedrag en de behandeling van mensen met taalstoornissen. "Mijn onderzoek is praktijkgericht. Het zou heel mooi zijn als we met dit thema fundamenteel en praktijkgericht onderzoek kunnen verbinden."