1 augustus 2018

Waar is de catalogus?

De link naar de oude lokale catalogus van de universiteitsbibliotheek staat vanaf vandaag niet meer bij het overzicht van zoeksystemen op de website, omdat de zoekfunctie in deze catalogus niet langer ondersteund wordt.

Sinds 20 maart 2018 vindt u de collectie van de  Universiteitsbibliotheek Utrecht in WorldCat, een catalogus waarmee u zoekt in het materiaal van duizenden bibliotheken wereldwijd. De oude catalogus werd tot vandaag naast WorldCat aangeboden om gebruikers te laten wennen aan deze nieuwe wereldwijde catalogus.

Het voordeel van WorldCat

Wereldwijd is er meer wetenschappelijke informatie beschikbaar dan ooit. Omdat de collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht slechts een klein deel omvat van alle informatie die relevant kan zijn voor u, vindt u de Utrechtse collectie, samen met die van duizenden andere bibliotheken wereldwijd, voortaan in WorldCat. Één catalogus waarin u zoekt naar wereldwijd beschikbare wetenschappelijke bronnen maar waarin een zoekopdracht ook toegespitst kan worden tot het Nederlandse bibliotheekbezit of de collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht.
De bibliotheek sluit hiermee aan op de trend dat de zoektocht naar literatuur steeds vaker start in  systemen die wereldwijd zoeken.