Vragen over data, Python, R of andere digital humanities aspecten? Bezoek het Digital Humanities Inloopspreekuur

Heb je een vraag over data, Python of R? Of ben je net je weg aan het vinden op het gebied van digital humanities en zoek je daarin begeleiding? Ale medewerkers en studenten binnen geesteswetenschappen zijn welkom bij ons Digital Humanities spreekuur op donderdagen van 14:00 tot 15:00 uur.

Zoek je een geschikte digitale tool om te gebruiken voor je onderzoeksproject? Heb je hulp nodig bij de digitale component van je onderzoeksvoorstel? Heb je vragen over het maken, delen of beveiligen van datasets? Worstel je met je Python script? Wil je weten hoe je je data kunt analyseren met behulp van R?

Tijdens het DH Spreekuur zit een team van digital humanities specialisten voor je klaar om je face-to-face advies te geven. Elke week is er een wetenschappelijk ontwikkelaar van het Digital Humanities Lab, een medewerker van Research Data Management (RDM) Support en een DH specialist van de Universiteitsbibliotheek aanwezig. Eén keer per maand - op 26 januari, 23 februari, 23 maart, 20 april en 25 mei 2023 - is er ook een statistisch adviseur aanwezig. 

Wanneer?

Elke donderdag van 14:00 tot 15:00 uur, vanaf 12 januari tot en met 29 juni, 2023.
(Met de uitzondering van Koningsdag op 27 april en Hemelvaart op 18 mei.)

Waar?

Het Living Lab Digital Humanities, gevestigd in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad, Drift 27, kamer 0.32.

Voor wie?

De inloopspreekuren zijn toegankelijk voor alle medewerkers en studenten binnen de Faculteit Geesteswetenschappen. Je bent welkom met al je vragen, van beginner tot gevorderd niveau.

Niet in Utrecht? Kom digitaal

Lukt het je niet op de donderdagen fysiek in Utrecht aanwezig te zijn? Je kunt het spreekuur ook digitaal bezoeken. Gelijktijdig met elk spreekuur start er een vrij toegankelijke Teams meeting. Via deze link kom je automatisch bij de eerstvolgende Teams meeting van het spreekuur uit.

Vragen over het DH Inloopspreekuur of een ander digital humanities onderwerp? Mail ons via cdh@uu.nl.