Video: AKWAGLOT - Morgen Maken We Samen

Om 385 jaar wetenschap in Utrecht te vieren verrijst een drijvend duurzaam kunstwerk in de Catharijnesingel van Utrecht. Op en rond dit platform organiseren de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht samen met diverse partners vanaf juli 2021 allerlei activiteiten. AKWAGLOT wordt dé plek voor ontmoeting en dialoog met bewoners van de stad Utrecht.

Van Origami tot Cross Laminated Timber

Op woensdag 23 juni is gestart met de bouw van AKWAGLOT. In de Catharijnesingel van Utrecht, ter hoogte van Grand Hotel Karel V, is AKWAGLOT onder toeziend oog van de kunstenaars Vibeke Jensen en Santiago de Waele tot leven gekomen. In bovenstaande video lichten de kunstenaars hun visie op AKWAGLOT toe en zie je hoe origami papier de inspiratie vormde voor de uiteindelijke constructie van 'cross laminated timber'-materiaal.

Lees meer over AKWAGLOT