23 juni 2017

Verslag congres 'Participatory Urban Interfaces'

1-Delaram Ashtari, 2-Moozhan Shakeri, 3-Gabriele Ferri, 4-Sjors Martens

Hoe kunnen technologieën bijdragen aan het vormgeven van stadscultuur en stadscultuuronderzoek? Deze vraag stond centraal in het congres 'Participatory Urban Interfaces' dat 14 juni plaatsvond in Utrecht. Van de onderzoeksgroep [urban interfaces] verscheen een verslag van deze middag.

Het congres werd gesponsord door het focusgebied Game Research en georganiseerd door dr. Michiel de Lange (Media en performance) en Sjors Martens (Media en performance) van [urban interfaces] en het Center for the Study of Digital Games and Play. Het volledige verslag is te lezen op de website van [urban interfaces].

Verslag

Gastwetenschappers Delaram Ashtari en Moozhan Shakeri presenteerden tijdens het congres hun onderzoek naar respectievelijk de rol van technologie in Teheran en de kritische bevraging van stadsplanning. Daarnaast besprak Gabriele Ferri van de Hogeschool van Amsterdam een designmethode waarin steden een grote rol spelen en leverde Sjors Martens van de Universiteit Utrecht een kritiek op huidige stadsspeldesignpraktijken. Master- en onderzoeksmasterstudenten, promovendi, docenten en professoren uit Nederland, Iran, Spanje, en Engeland kwamen om te onderzoeken hoe om moet worden gegaan met de technologische stadsbezoekers.