23 januari 2018

Vernieuwde UBUlink voor toegang tot publicaties

De Universiteitsbibliotheek Utrecht biedt een vernieuwde UBUlink aan. Deze link leidt u nu direct naar de digitale versie van een publicatie als deze beschikbaar is via de bibliotheek.

Wat is de UBUlink?

U kunt in verschillende zoeksystemen publicaties vinden die u in handen wilt krijgen. Op veel van deze plekken kunt u hiervoor de UBUlink gebruiken.

De UBUlink geeft in het geval van digitale publicaties meestal directe toegang. Bij papieren publicaties geeft de link informatie over de beschikbaarheid bij de Universiteitsbibliotheek Utrecht.

Wat is er nieuw?

Voorheen kwam u als u op de UBUlink klikte in een menu met verschillende opties om de publicatie in te kunnen zien.

Als u de UBUlink nu aanklikt, wordt u direct naar de, vaak meest gewenste, digitale versie van de publicatie geleid.

UB-ubulink-sidebar-ingeklapt

Aan de rechterkant ziet u een gele balk. Als u hierop klikt, vindt u bovenaan de gegevens van de publicatie in uw browser. Daaronder staat een aantal andere mogelijkheden om de publicatie in handen te krijgen.

UB-UBUlink-sidebar-uitgeklapt

Klikt u op de knop “More” dan gaat u naar een menu. Hierin vindt u wederom de verschillende manieren om de publicatie in te zien en links naar meer informatie.

UB-ubulink-menu

Meer over de UBUlink?