20 december 2017

Vernieuwd Minnaertgebouw feestelijk heropend

Muzikale entree studenten

Het Minnaertgebouw is afgelopen anderhalf jaar gemoderniseerd tot een lichter, functioneler en duurzamer onderwijsgebouw met meer zitgelegenheid in de centrale hal en lichtere kantoren. Maandag 18 december werd het feestelijk geopend met onder meer een muzikale entree door een delegatie van de studieverenigingen van de faculteiten Bèta- en Geowetenschappen.

Het gemoderniseerde Minnaertgebouw is nu verbonden met de gebouwen Buys Ballot en Victor J. Koningsberger, wat samen het onderwijscentrum vormt voor de opleidingen van de faculteiten Bèta- en Geowetenschappen in het Noordwestcluster van Utrecht Science Park De Uithof. Via een ‘loop’ op de eerste verdieping, een grote centrale ruimte, zijn alle drie de gebouwen op de eerste verdieping met elkaar verbonden.

Het vernieuwde gebouw is als eerste in gebruik genomen door de medewerkers van de faculteit Bètawetenschappen. In februari 2018, met de start van het tweede semester, zal ook het onderwijs in het Minnaert doorgaan.

Drie sterren voor duurzaamheid

Het vernieuwde Minnaert heeft met de renovatie de BREAAM-classificatie ‘very good’ behaald. Mede dankzij een nieuwe klimaatinstallatie, aansluiting op warmte-koudeopslagsysteem (WKO) met warmteterugwinning, en toepassing van led-verlichting. Samen met andere universiteitsgebouwen in de Noordwesthoek is dit gebouw aangesloten op een ringnet, waarbij uitwisseling van warmte en koude tussen deze gebouwen plaatsvindt.

Feestelijke heropening
Start officiële handeling

De officiële handeling verrichte Anton Pijpers, voorzitter College van Bestuur, samen met Gerrit van Meer, decaan faculteit Bètawetenschappen, Hans de Bresser, vice-decaan onderwijs faculteit Geowetenschappen, en Fiona van ’t Hullenaar, directeur Vastgoed & Campus. Ter gelegenheid van de opening werd in de centrale hal van het Minnaertgebouw een ontbijt aangeboden aan alle gasten.