17 januari 2019

Veranderingen in het interbibliothecaire leenverkeer (IBL)

De manier waarop het interbibliothecair leenverkeer (IBL) wordt geregeld zal per 28 januari veranderen. U vraagt uw boeken voortaan aan via Worldcat en u hebt hiervoor geen IBL-account meer nodig.

Materiaal aanvragen

• Wanneer u boeken en artikelen wil aanvragen bij andere bibliotheken in Nederland doet u dit vanaf 28 januari in Worldcat in plaats van Picarta. Worldcat is de wereldwijde catalogus waarin u de collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht kunt vinden. U kiest in Worldcat voor Interlibrary Request om een aanvraag in te dienen.
  • U krijgt een factuur nadat het aangevraagde boek of artikel is geleverd.

Bestaande IBL-accounts

Wanneer u een IBL-account heeft kan dat niet meer worden opgehoogd vanaf 28 januari 2019. De kosten voor via Worldcat aangevraagde boeken en artikelen worden verrekend met het nog openstaande tegoed op uw IBL-account. U kunt het tegoed gebruiken tot 1 januari 2020. Hierna vervalt het account en eventuele tegoed.

U kunt tot 1 januari 2020 op verzoek restitutie krijgen van het resterende bedrag dat op uw IBL-account staat. Bij restitutie worden € 12,50 kosten in rekening gebracht conform het IBL-reglement.
Voor medewerkers van Universiteit Utrecht is restitutie niet mogelijk wanneer het IBL-account is betaald door de faculteit.

Materiaal afhalen

Het ontvangen en/of afhalen van artikelen en boeken wijzigt niet. U haalt uw boeken op in de bibliotheek. Artikelen ontvangt u per email.

De prijzen per 28 januari:

• Artikel                            € 6,50 (ongeacht de lengte van het artikel)
  • Boek                                € 6,50