Vanaf 2023 verschuift het Digital Humanities Inloopspreekuur naar de donderdag

Het Digital Humanities Support Team in het Living Lab Digital Humanitiesbibliotheek Binnenstad
Living Lab Digital Humanities

Vanaf januari 2023 verschuift het wekelijkse Digital Humanities Inloopspreekuur van de woensdag naar de donderdag. De tijd van het spreekuur – van 14:00 tot 15:00 uur – blijft hetzelfde. Alle staf en studenten binnen Geesteswetenschappen zijn van harte welkom bij het spreekuur voor face-to-face advies over allerlei vragen op het gebied van onderzoeksdata en/of digital humanities software, Python, statistiek en R. 

Heb je vragen over het maken, delen of beveiligen van datasets? Worstel je met je Python script? Zoek je een geschikte digitale tool om te gebruiken binnen je onderzoeksproject? Wil je weten hoe je je data kunt analyseren met behulp van R?

Tijdens het Digital Humanities Inloopspreekuur is er een ontwikkelaar van het Digital Humanities Lab, een medewerker van Research Data Management (RDM) Support en een Digital Humanities specialist van de Universiteitsbibliotheek aanwezig om je vragen te beantwoorden. Elke vierde donderdag van de maand zal er ook een statistisch adviseur aanwezig zijn.

Wanneer?
Elke donderdag van 14:00 tot 15:00 uur, vanaf 12 januari tot en met 8 juni 2023. Na de zomervakantie starten we weer met het spreekuur op donderdag 7 september 2023.

Waar?
Het Living Lab Digital Humanities, locatie: Universiteitsbibliotheek Binnenstad, Drift 27, kamer 0.32.

Voor wie?
De inloopspreekuren zijn toegankelijk voor alle medewerkers en studenten binnen de Faculteit Geesteswetenschappen. Je bent welkom met al je vragen, van beginner tot gevorderd niveau.

Niet in Utrecht? Kom digitaal
Lukt het je niet op de woensdagen fysiek in Utrecht aanwezig te zijn? Het is ook mogelijk om het spreekuur digitaal te bezoeken. Gelijktijdig met elk spreekuur vindt er een voor iedereen toegankelijke Teams meeting plaats waarbij je kunt inloggen. Via deze link kom je automatisch bij de eerstvolgende Teams meeting van het spreekuur uit.

  • Komt deze dag of tijdstip je niet uit? Het is ook mogelijk om een aparte afspraak te maken met een van onze digital humanities adviseurs via cdh@uu.nl
     
  • Wil je een rondleiding door het Living Lab Digital Humanities en horen welke mogelijkheden deze ruimte te bieden heeft? Neem contact op het het Digital Humanities Support Team via bibliotheek.digitalhumanities@uu.nl