5 december 2018

Van peuter tot professional: een inspirerende dag voor de regionale VO-HO netwerken

Op donderdag 15 november 2018 vond in Utrecht de jaarlijkse landelijke conferentie van de VO-HO netwerken plaats. Aan de hand van het thema Van Peuter tot Professional deelden de netwerken hun doelen, ervaringen en good practices voor een leven lang leren.

De middag werd geopend door de voorzitter van de regionale VO-HO netwerken, Berenice Michels (U-Talent). De focus voor de aankomende vijf jaar van de netwerken werd gepresenteerd en er was een videoboodschap van dr. A.H.G. Rinnooy Kan. Aansluitend gingen Henk van Ommen (lid van de VO-raad en rector van het Baarnsch Lyceum) en Jan Bogerd (voorzitter van het CvB van de Hogeschool Utrecht) met elkaar in gesprek over de rol van de regionale VO-HO netwerken.

Na de plenaire opening konden de deelnemers kiezen uit acht werkgroepen, die allemaal in het teken stonden van een leven lang leren. Zo vertelde Ragna Senf (U-Talent) i.s.m. externe collega’s over de verbreding richting de alfa/gamma vakgebieden bij de VO-HO netwerken. Daarnaast spraken Olivier van Beekum en Mark Koren van onze U-Talent partnerscholen (het Cals College en het Corderius College) samen met hun leerlingen over praktijkvoorbeelden van middelbare scholieren die lesgeven in het basisonderwijs.

De dag werd afgesloten met een gezellig netwerkdiner, waar de aanwezigen uitgebreid verder praatten over hun bevindingen van de dag en ideeën en ervaringen werden uitgewisseld. Op de www.vohonetwerken.nl vind je de videoboodschap van Rinnooy Kan, de Focus 2018-2023 en aan het einde van de week het uitgebreide verslag van de conferentie.