Valentijn As wint WIS Scriptieprijs 2022 met bachelorscriptie

Valentijn As. Foto: U.S.V.I. Etna
Foto: U.S.V.I. Etna

Valentijn As, student Italiaanse taal en cultuur en voorzitter van studievereniging U.S.V.I Etna, heeft de scriptieprijs van de Werkgroep Italië Studies gewonnen voor zijn bachelorscriptie ‘De sociale relgieuze ruimte in Rome’, waarmee hij zijn studie Sociale geografie en planologie afsloot in 2022.

De volledige titel van Valentijns bachelorscriptie is ‘De sociale religieuze ruimte in Rome: Een onderzoek naar de duale rol van de kerk als religieus gebedshuis en toeristische attractie’. De scriptie kan zich volgens het juryrapport in alle opzichten meten met de andere kandidaten, ook die op master- en onderzoeksmasterniveau.

Juryrapport

“As identificeert drie manieren waarop het conflict tussen religieus en toeristisch gebruik van de ruimte in kerken tot uiting komt,” schrijft de jury, “en geeft daarbij specifiek aandacht aan die gevallen waar religieuze betekenis en erfgoedtoerisme elkaar versterken.”

De jury vervolgt: “Op deze manier geeft de scriptie nieuwe inzichten voor beleidsmakers en autoriteiten op een uitdagend gebied in erfgoedbeheer in de stad Rome. Al met al is de commissie zeer onder de indruk van de hoge onderzoekstandaard, en heeft ze veel waardering voor de sterke band met het dagelijks leven in Rome die deze scriptie laat zien.”