15 mei 2017

Vakblad Didactief: 'Eureka is een prima handleiding voor vwo-docenten om leerlingen op te leiden tot veelbelovende academici'

"Eureka! is een prima handleiding voor docenten in het vwo om leerlingen op te leiden tot veelbelovende academici", aldus Didactief, het vakblad voor het onderwijs (mei 2017). Ook schrijven ze dat Eureka! goede praktijkvoorbeelden en aanknopingspunten biedt voor een school om zelf een onderzoekslijn op te zetten. Didactief oordeelt dat het boek prettig is geschreven en heldere thema's bevat die de lezer een goed beeld geven hoe je een leeronderzoek vormgeeft.

Over het boek

Eureka! - Didactiek voor het leren onderzoeken in het vwo​ is bedoeld voor vwo-docenten die het leren onderzoeken door leerlingen een plek willen geven in hun onderwijs. Dit handboek - geschreven door Heleen Wientjes en Joris Veenhoven - ondersteunt docenten bij het begeleiden van het leerproces van jonge onderzoekers, en biedt handvatten om binnen de schoolorganisatie een leerlijn ‘leren onderzoeken’ op te zetten waarbij alle vakken betrokken zijn.

NVOX

Eerder schreef NVOX - vakblad voor docenten natuurwetenschappen - al een mooie recensie over Eureka.