Spinoff gebaseerd op onderzoek door UU-alumnus Wienand Omta

UU-spinoff Core Life Analytics ontvangt 1 miljoen euro aan financiering

Vieren met champagne

Core Life Analytics, een spin-off die mede is opgericht door informatica-alumnus Wienand Omta, heeft een financieringsronde van 1 miljoen euro afgesloten. Het bedrijf vermarkt het data analytics-platform StratoMineR, dat biologen in staat stelt om complexe biologische datasets te analyseren zonder de noodzaak van interne data-analyse ondersteuning. Het beleggingsteam bestaat uit BOM Brabant Ventures, Utrecht Holdings en TechFund One.

Core Life Analytics is in 2016 opgericht door Wienand Omta (CTO) samen met David Egan (CEO) om het data analyse-platform StratoMineR te commercialiseren. Omta en Egan ontwikkelden StratoMineR oorspronkelijk in de Cell Screening Core aan het UMC Utrecht, waar Omta toen zijn aan zijn promotieonderzoek werkte onder begeleiding van prof. Judith Klumperman (Celbiologie, UMC Utrecht) en prof. Sjaak Brinkkemper (Informatica, Universiteit Utrecht).

Complexe datasets

StratoMineR stelt biologen in farmaceutische bedrijven, biotechnologiebedrijven en de academische wereld in staat om zelfstandig complexe datasets te analyseren. Het helpt bij het versnellen van preklinische medicijn verkenningsprojecten in alle stadia, inclusief de ontdekking, identificatie en karakterisering van kansrijke moleculen en toxicologie. De software is onlangs ingezet om nieuwe remmers voor SARS-CoV-2-infectie te identificeren.

Wienand Omta promoveert op 14 oktober op zijn proefschrift Knowledge Discovery in High Content Screening. Hij is eerder ook op BNR geïnterviewd over zijn onderzoek.

Meer informatie
Core Life Analytics