UU-spin-off DialogueTrainer wint CES innovation award 2023

DialogueTrainer, startup in online gesprekstrainingen en spin-off van de Universiteit Utrecht, heeft de prestigieuze CES innovation award gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van design en technologie. Vandaag werden de Nederlandse winnaars bekend gemaakt in de Beurs van Berlage. In januari zal DialogueTrainer haar innovatieve trainingen presenteren op het jaarlijkse event van CES in Las Vegas voor een wereldwijd publiek.

CES is een belangrijke internationale technologievakbeurs voor innovatieve bedrijven, variërend van veelbelovende startups tot gevestigde merken. De CES Innovation Awards zijn een erkenning voor bedrijven die uitblinken in techniek en functionaliteit en in esthetiek en ontwerp.

Virtuele gespreksoefeningen

Michiel Hulsbergen, CEO van DialogueTrainer, legt uit wat de startup toevoegt: “De nieuwe generatie is op zoek naar manieren om professionele gespreksvaardigheden te ontwikkelen. Wij simuleren gesprekssituaties om mensen te helpen zich sterker en comfortabeler te voelen in, vooral, werksituaties. Dit doen wij in meerdere sectoren in Nederland, zoals het bedrijfsleven en de zorg, maar ook onderwijs. De erkenning die we nu hebben gekregen met het winnen van de CES Innovations Award is voor ons een geweldige springplank om ons ook internationaal op de kaart te zetten.”

Minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens feliciteert Michiel Hulsbergen

Professionele gespreksvaardigheden

Het bedrijf traint mensen online in professionele gespreksvaardigheden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van digitale technieken, zoals VR, met online acteurs. De virtuele gesprekspartners nemen de rol aan van bijvoorbeeld klant, collega, kandidaat, cliënt of patiënt. Op elke keuze die wordt gemaakt in het gesprek, reageert de gesprekspartner met spraak, intonatie, emotie, mimiek en lichaamstaal.

DialogueTrainer meet wat de deelnemer doet en geeft instant feedback over de gemaakte keuzes. Zo wordt voor een werkgever of opleider duidelijk waar de leerbehoeftes van een groep liggen, hoe de individuen in die groep zich ontwikkelen en wat er nog verbeterd kan worden.

Spin-off van de Universiteit Utrecht

DialogueTrainer is een spin-off van de Universiteit Utrecht. Het idee erachter ontstond in 2013. De toepassing werd in eerste instantie ontwikkeld door informaticastudenten en is vervolgens doorontwikkeld en in de markt gezet.