10 juli 2018

Utrechtse docenten Keltisch beste van Nederland

Keltische talen en cultuur

Van alle docenten in het hoger onderwijs krijgen die van Keltische talen aan de Universiteit Utrecht en de toneelschool van ArtEZ de meeste waardering van hun studenten, zegt directeur Frank Steenkamp van de Keuzegids.

De opleiding Keltische talen en cultuur scoort in de Nationale Studenten Enquete een 4.7 op een schaal van 5 voor de opleiding in het algemeen.

Deze 4.7 ligt niet alleen ver boven het landelijke gemiddelde (4.12) maar is ook aanzienlijk hoger dan de waardering van vorig jaar (4.44). Deze stijging in waardering ten opzichte van vorig jaar geldt voor bijna alle subonderdelen in de NSE, zoals ‘uitdagend onderwijs’, ‘docenten’, en ‘wetenschappelijke vaardigheden’.

Docent Nike Stam in DUB over deze mooie waardering: “We kennen alle studenten en zijn heel bereikbaar, het valt ons ook op als het even niet zo goed gaat met een student. En Keltisch is een klein vakgebied: we hebben jaarlijks zes à tien eerstejaars studenten die het allemaal ontzettend leuk vinden en graag naar onze verhalen luisteren.”