Utrecht Science Week 2023: samen naar een gezonde, duurzame samenleving

De derde editie van de Utrecht Science Week focust op de kracht van innovatie en samenwerking, gericht op een gezonde, duurzame samenleving. Van vrijdag 29 september tot en met zondag 8 oktober opent het Utrecht Science Park de deuren voor ontmoeting en kennisuitwisseling tussen studenten, professionals en alle andere geinteresseerden. Iedereen is welkom.

Programma

De Utrecht Science Week biedt een afwisselend programma met onder andere het Betweterfestival, het symposium ‘De toekomst van ons Water’, een Hackaton Lab ‘Sustainability at the Utrecht Science Park’ (op uitnodiging), een ‘Dialoog dierwaardige veehouderij’ en nog vele andere mooie activiteiten.

Gedragsverandering in duurzaamheidstransitie

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 3 oktober, dit jaar een co-productie van de HU en UU, spreekt Reint Jan Renes over de psychologie van gedragsverandering in een duurzaamheidstransitie. Daarnaast delen Cyrille Krul (HU) en Karin Rebel (UU) in een gezamenlijke keynote over hoe de UU en HU werken aan hun duurzame ambities.

Lezing door prof. dr. ir. Bert Weckhuysen

Op vrijdag 6 oktober vindt de tweede Utrecht Science Lezing plaats: “Duurzame samenwerking voor een versnelde circulaire economie”. Deze wordt uitgesproken door prof. dr. ir. Bert Weckhuysen. Co-referent is drs. Patrick Cramers, directeur van het Institute for Life Sciences & Chemistry van de Hogeschool Utrecht.

Complete programma en aanmelden

Op de website van de Utrecht Science Week vind je het complete programma en kun je je aanmelden voor de sessie van jouw keuze.

We zien je graag bij een van de vele mooie sessies!