Utrecht Science Park op 20 augustus minder goed bereikbaar door La Vuelta Holanda

Op 19, 20 en 21 augustus 2022 vinden de eerste drie etappes van De Ronde van Spanje (La Vuelta) plaats in Nederland. De finish van de tweede etappe is op 20 augustus in het Utrecht Science Park (USP). Daarom is het USP op deze dag minder goed bereikbaar voor personenauto’s.

Wat gaat er precies gebeuren?

Op 20 augustus rond 17:20 finisht het wielerpeloton op de Leuvenlaan, ter hoogte van het Minnaertgebouw. De finishlocatie moet opgebouwd en vrijgehouden worden. Daarom zijn de Leuvenlaan en Archimedeslaan afgesloten voor personenauto’s vanaf 19 augustus 23:00 en voor busverkeer op 20 augustus vanaf 15:00. De Botanische Tuinen zijn deze dagen open voor publiek.

Het Utrecht Science Park blijft uiteraard goed bereikbaar voor hulpdiensten.

Ik moet zaterdag in het Utrecht Science Park zijn, wat betekent dit voor mij?

We adviseren iedereen die zaterdag 20 augustus in het USP moet zijn om met het openbaar vervoer, per fiets of te voet te komen. De tram en sommige bussen rijden de hele dag. Kijk voor actuele informatie over je OV-reis op 9292.nl.

Toch met de auto? Parkeer in P+R Utrecht Science Park of op de Jenalaan. De parkeerplaatsen bij de ziekenhuizen blijven uiteraard ook open maar zijn alleen te gebruiken door patiënten en personeel.

Let op! Sommige parkeerplaatsen zijn niet toegankelijk. Dit zijn: P6 Padualaan, Sorbonnelaan-noord, Princetonplein, P7 Budapestlaan en de parkeerstrook bij het Ruppertgebouw. Verder willen we fietsers oproepen op zaterdag de fiets niet te stallen in het noordwestcluster en de leuvenlaan. Op de website van La Vuelta Holanda is de meest actuele informatie te vinden met betrekking tot de bereikbaarheid van het USP.

Ik wil graag komen kijken, kan dat?

Bezoekers kunnen komen kijken naar de wielerronde. Ook voor hen geldt het advies om per fiets, ov of te voet te komen. Routing wordt bij aankomst aangegeven. Bekijk het programma op de website van La Vuelta Holanda.

Ik heb vragen over dit nieuws, bij wie kan ik terecht?

Voor vragen neem je contact op met info@lavueltaholanda.nl