19 juni 2019

Onderhoud aan de bibliotheekgebouwen

Universiteitsbibliotheek USP zes weken gesloten

Van 12 juli t/m 26 augustus is er groot onderhoud aan de gebouwen van de universiteitsbibliotheek. De Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park is in deze periode gesloten. De Universiteitsbibliotheek Binnenstad blijft open, maar u moet wel rekening houden met overlast door werkzaamheden.

Er zijn verschillende onderhoudswerkzaamheden nodig aan de gebouwen van de universiteitsbibliotheek. Om overlast voor bezoekers zoveel mogelijk te beperken zijn de werkzaamheden gepland in de rustige zomerperiode: van vrijdag 12 juli 18:00 uur t/m maandag 26 augustus 08:00 uur.

Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park zes weken gesloten

De onderhoudswerkzaamheden in de Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park zijn zo omvangrijk dat deze locatie zes weken gesloten is.

De collectie van de bibliotheek in het Utrecht Science Park blijft wel beschikbaar. U kunt boeken en andere materialen aanvragen (op werkdagen 24 uur van tevoren) waarna ze voor u klaar staan in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad.

Bijzondere Collecties niet toegankelijk

Fysiek materiaal uit de Bijzondere Collecties is in deze periode niet te raadplegen, omdat de kaartenzaal en de leeszaal Bijzondere Collecties gesloten zijn.

Een steeds groter deel van de Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek Utrecht wordt gedigitaliseerd en is online beschikbaar. In de LibGuide Bijzonder Materiaal leest u hoe u dit gedigitaliseerde materiaal vindt.

(Geluids-)overlast in Universiteitsbibliotheek Binnenstad

Ook in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad is er groot onderhoud. De bibliotheek is in deze periode doordeweeks wel open, maar houdt u er rekening mee dat de werkzaamheden leiden tot (geluids-) overlast en dat delen van het gebouw afgesloten kunnen zijn.

Openingstijden Universiteitsbibliotheek Binnenstad in deze periode:

• Maandag tot en met vrijdag van 08:00 – 18:00 uur.
UB-steiger-zomderonderhoud