Universiteitsbibliotheek ondersteunt publiceren met impact

Anno 2020 gaat wetenschappelijk publiceren allang niet meer om het plaatsen van artikelen in tijdschriften met een hoge impactfactor. Onder invloed van open science en research impact is het publicatielandschap steeds diverser geworden. Denk hierbij aan het openlijk delen van data, software en video. Ook speelt de toenemende maatschappelijke vraag naar de impact van onderzoeksresultaten een rol.

De universiteitsbibliotheek volgt deze ontwikkelingen op de voet en onze experts hebben in de loop der jaren veel kennis opgebouwd over publiceren met impact. Deze kennis is nu gebundeld in de dienst UB Publishing Support.

Verzamelde kennis

Collega's binnen en buiten de universiteitsbibliotheek volgen niet alleen nauwlettend de laatste ontwikkelingen op het gebied van veranderende publicatiemodellen, maar nemen ook actief deel aan het open science-debat. UB Publishing Support brengt alle aanwezige expertise over wetenschappelijk publiceren bij elkaar, en blijft deze actualiseren op basis van de inbreng en informatiebehoefte van wetenschappers en onderzoekers. Ons team zorgt ervoor dat ook vragen die wij niet direct zelf kunnen beantwoorden bij het juiste loket terechtkomen.

Advies op maat

Neem contact op met UB Publishing Support voor advisering op maat. Wij beschikken over veel (pragmatische) kennis, opgedaan in jarenlange begeleiding van publiceer- en uitgeeftrajecten. Eerder hielpen wij redacties van wetenschappelijke tijdschriften via het zogenaamde incubatormodel op weg naar een duurzame toekomst, nu ondersteunen wij ook individuele onderzoekers en onderzoeksgroepen bij het vinden van een passende publicatiestrategie met een zo groot mogelijk bereik.

Impactverhalen

Op de website van UB Publishing Support vindt u ook impactverhalen van onderzoekers. We zijn benieuwd naar uw ervaringen. Wilt u ook uw verhaal delen? Neem dan contact met ons op.