19 juni 2019

Universiteit Utrecht versterkt samenwerking met primair onderwijs

kinderen in klaslokaal
foto: Lize Kraan

De Universiteit Utrecht tekende op woensdagochtend 19 juni de samenwerkingsovereenkomst ‘PO partnerschap regio Utrecht’. Zeven schoolbesturen in het primair onderwijs, twee pabo’s en de universiteit gaan de komende twee schooljaren intensiever samenwerken, gericht op de bevordering van de kwaliteit en het innovatieve vermogen van het primair onderwijs in de provincie Utrecht. Op deze manier kan onderzoek en de kennismaking met wetenschap toegankelijker worden gemaakt.

kinderen met onderzoeker in de klas
foto: Lize Kraan

De samenwerking wordt vanuit de Universiteit Utrecht gecoördineerd door het Wetenschapsknooppunt Utrecht (WKUU) en het Kenniscentrum Talenontwikkeling, Wetenschap & Technologie (KTWT). De Universiteit Utrecht hecht grote waarde aan de samenwerking met onderwijspartners in de regio om gemeenschappelijk te werken aan het onderzoek, de ontwikkeling en de professionalisering van het primair onderwijs in de regio Utrecht.

groepsfoto ondertekenaars samenwerking
vlnr: Toine Pieters, Carla Luycx, Eric van Dorp, Carel Laenen, Martin Metselaar, Winfried Roelofs, Theo Klinkien, Jan van Tartwijk

Prof. dr. Henk Kummeling, rector magnificus van de Universiteit Utrecht, ondertekende samen met schoolbestuurders en bestuurders van de pabo’s van de Marnix Academie en Hogeschool Utrecht de samenwerkingsovereenkomst.

In de samenwerking worden scholen via een ‘broker’ verbonden met onderzoekers en ontwikkelaars van de universiteit. Scholen kunnen ook meedoen aan activiteiten zoals De Grote Wetenschapsdag en conferenties bezoeken over onderzoek in het primair onderwijs.