16 juni 2017

Universiteit Utrecht favoriete werkgever in het hoger onderwijs

Medewerkers van de Universiteit Utrecht tijdens een workshop.
Medewerkers van de Universiteit Utrecht tijdens een workshop. Foto van Robert Oosterbroek.

Op het Arbeidsmarktevent in De Hallen (Amsterdam) maakte Intermediair donderdag de favoriete werkgevers van Nederland bekend. De Universiteit Utrecht staat op de achttiende plek en laat daarmee andere universiteiten en hogescholen achter zich. Onder docenten staat de Universiteit Utrecht zelfs op de eerste plek.

Het weekblad voor hoger opgeleiden komt tot bovenstaande conclusie op basis van een imago-onderzoek onder meer dan 4.000 mensen met minstens een hbo-opleiding. De Favoriete Werkgever Award ging naar Philips.

Cijfers en feiten

Het onderzoek toont dat medewerkers met een wetenschappelijke opleiding het liefst werken in:

• Research and development (18%);
  • Adviesverlening/consultancy (15%);
  • Beleid en wetenschappelijk onderzoek (beiden 13%).

Docenten beoordelen de Universiteit Utrecht als beste werkgever. Met het oog op arbeidsvoorwaarden waarderen zij volgens het imago-onderzoek vooral:

Intermediair

Intermediair is binnen Nederland het grootste tijdschrift voor hoger opgeleiden. Elk jaar voeren zij een onderzoek uit naar de favoriete werkgever van Nederland. Op het jaarlijkse Arbeidsmarktevent reiken zij de Favoriete Werkgever Awards uit.