1 mei 2017

Universiteit Utrecht doet mee met Utrechtse Zon-10-daagse

geo zon-10-daagse

Van maandag 8 tot en met donderdag 18 mei staat Utrecht tien dagen lang in het teken van zonne-energie. Tijdens de zon-10-daagse vinden er allerlei activiteiten en ontmoetingen plaats met als doel het werken aan de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Ook Wilfried van Sark, zonne-energieonderzoeker aan de Universiteit Utrecht, verzorgt een aantal activiteiten. 

De activiteiten tijdens de zon-10-daagse zijn geschikt voor jong en oud. Zo organiseert het energieloket een bijeenkomst voor huiseigenaren over het aanschaffen van zonnepanelen en kunnen basisschoolkinderen een inspiratiesessie met André Kuipers winnen. Daarnaast zijn er verschillende kennis- en brainstormsessies, wordt er een wandeltocht georganiseerd en kun je meedoen met een prijsvraag. 

Universiteit Utrecht

Wilfried van Sark  zal op 15 mei een brainstormsessie verzorgen over het monitoren van de opbrengst van zonnepanelen in de stad. Daarnaast organiseert hij samen met de gemeente een prijsvraag. Als je als bewoner het antwoord weet op de vraag hoeveel Utrechtse kleinverbruik aansluitingen een zonnepaneelinstallatie hebben per 1 mei 2017 maak je kans op ballonvaarttocht over Utrecht. Wilfriend van Sark zal deze prijs uitreiken. 

Meer informatie

Wil je meer informatie over de zon-10-daagse of een kijkje nemen in het programma? Klik hier