Twee Utrechtse hoogleraren toegetreden tot de KHMW

Twee Utrechtse hoogleraren, Appy Sluijs (Geowetenschappen) en Roberta D’Alessandro (Geesteswetenschappen), zijn benoemd tot nieuwe leden van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW). Als leden van de KHMW zijn zij, samen ruim 500 andere wetenschappers, verantwoordelijk voor het organiseren van wetenschappelijke activiteiten die de afstand tussen de burger en wetenschap verkleinen. 

De KHMW is het oudste ‘Geleerde Genootschap’ in Nederland. Sinds 1752 houdt het genootschap zich bezig met het bevorderen van de wetenschap door een brug te slaan tussen wetenschap en samenleving. Ieder jaar worden er nieuwe leden benoemd tijdens de Winterlezing in februari. Onder andere Marie Curie, Niels Bohr en Albert Einstein waren in hun tijd lid van het KHMW.

Prof. dr. Appy Sluijs, Hoogleraar Paleoceanografie


Hoe geweldig is het toe te treden tot een instituut waar ook Hiëronymus van Alphen, Chris Buys Ballot, Charles Darwin, Albert Einstein, Friedrich Went en Johanna Westerdijk nog lid van waren? Dit is een enorme eer en ik kijk er naar uit om met de leden kennis te maken, of ze nu uit de wetenschap of uit andere geledingen van de samenleving komen.

Prof. dr. Roberta D´Alessandro, Hoogleraar Syntaxis en taalvariatie


Het is voor mij een grote eer dat ik tot deze vereniging ben toegelaten. Ik waardeer vooral de sterke betrokkenheid bij maatschappelijke kwesties, het feit dat ze op alle mogelijke manieren de wetenschap proberen te ondersteunen: door beurzen, maar ook door bijeenkomsten en actieve uitwisseling van ideeën. Ik kijk er echt naar uit om zo veel briljante mensen te ontmoeten en met hen over wetenschap te discussiëren!

Meer informatie
Alle nieuwe KHMW-leden