Twee nieuwe open calls van het Dutch eScience Center

Heb je expertise nodig voor de ontwikkeling en toepassing van geavanceerde onderzoekssoftware? Of wil je de kwaliteit en duurzaamheid van je onderzoekssoftware verbeteren? Dan zijn twee nieuwe open calls van het Dutch eScience Center wellicht interessant voor jou. Voor beide fondsen krijg je expertise voor je onderzoek in plaats van financiële financiering. Heb je moeite met het verwoorden van je probleem? RDM Support biedt hulp bij het schrijven van je voorstel.

De eerste open call is de Open eScience Call. Deze is speciaal voor onderzoek dat de ontwikkeling en toepassing van geavanceerde onderzoekssoftware vereist.

  • Op 14 februari wordt een informatief evenement over deze open call gehouden;
  • De deadline voor het voorontwerp is 16 maart.

De tweede open call is de Call for Sustainable Software. Met deze ondersteuning kun je de kwaliteit en duurzaamheid van je onderzoekssoftware verbeteren.

  • Op 21 februari wordt een informatief evenement over deze open call gehouden;
  • De deadline voor het voorontwerp is 16 maart.

Wanneer een fonds wordt toegekend, zal een onderzoekssoftwarespecialist van het eScience Center met jou samenwerken aan je onderzoeksproject. Je kunt 1-2 persoonsjaren ondersteuning in natura aanvragen om software en digitale tooling te ontwikkelen.

Ondersteuning bij het schrijven van het voorstel

Als je één van deze fondsen wilt aanvragen, moet je goed uitleggen wat je wilt, wat er nodig is en waarom je de hulp van het eScience Center nodig hebt. De research engineers van de Universiteit Utrecht kunnen je helpen je probleem te verwoorden en de innovativiteit van je aanpak te beoordelen. Ook kunnen zij adviseren over de technologische haalbaarheid van je voorstel en welke expertise je nodig hebt in je project. Zo is de kans groter dat je voorstel wordt gehonoreerd.

Bovendien kunnen zij meewerken aan het project zelf. Zo blijft de kennis die in je onderzoeksproject wordt opgedaan behouden. Door deel te nemen aan een project met het eScience Center zorg je ervoor dat jouw software begrijpelijk en herbruikbaar is voor anderen.

Heb je hulp nodig bij het schrijven van je voorstel? Neem dan contact op met de research engineers van RDM Support. Stuur een e-mail naar info.rdm@uu.nl voor hulp of vragen over beide open calls. Zij zijn er om je te helpen.