13 april 2017

Twee liften bibliotheek binnenstad buiten gebruik

In de Universiteitsbibliotheek in de binnenstad zijn twee liften gesloten, omdat ze niet aan de wettelijke veiligheidseisen voldoen. Gebruikers van de bibliotheek die afhankelijk zijn van de lift ondervinden hier hinder van. De bibliotheek neemt maatregelen om deze gebruikers zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Liften buiten gebruik

Op dit moment is nog niet duidelijk hoe lang de liften buiten gebruik zijn. De bibliotheek stelt alles in het werk om de liften zo snel mogelijk weer in gebruik te kunnen nemen. Desondanks is de verwachting dat de liften helaas een substantiële periode gesloten zullen blijven. 

Niet alle delen van de bibliotheek toegankelijk per lift

Bezoekers die afhankelijk zijn van de lift kunnen nu niet in alle delen van de bibliotheek komen. Als u hierdoor niet op een plek kunt komen, helpen we u graag bij de informatiebalie op de begane grond of via 030-2536115.

De medewerkers kunnen u precies vertellen welke delen van de bibliotheek wel en niet toegankelijk zijn en welke route u kunt volgen. Er worden ook extra medewerkers ingezet om te helpen, bijvoorbeeld bij het halen van boeken van plekken die niet bereikbaar zijn.

De volgende plekken zijn niet bereikbaar per lift:

  • De kelder
  • Een deel van de begane grond aan de Driftzijde
  • Tussenverdieping 1 
  • Tussenverdieping 2
plattegrond bibliotheek binnenstad i.v.m. lift