24 oktober 2018

Tv-serie Vrouw op Mars besteedt aandacht aan Anna Maria van Schurman

Portrait of Anna Maria van Schurman by Michiel Jansz. Van Mierevelt en Jacob Willemsz. Delff III, 1637-8 (Museum Martena, Franeker)

Voor de BNNVARA-televisieserie Vrouw op Mars bezoekt presentatrice Fidan Ekiz de Universiteit Utrecht. Daar spreekt zij met dr. Pieta van Beek over Anna Maria van Schurman, de eerste vrouwelijke student in Nederland.

Pieta van Beek (Literatuur) doet al meer dan dertig jaar onderzoek  naar Van Schurman en deelt haar uitgebreide kennis over deze multigetalenteerde vrouw.

Dr. Pieta van Beek

Vrouw op Mars

Vanaf 11 oktober zet de 6-delige BNNVARA-televisieserie Vrouw op Mars verworven vrouwenrechten in historisch perspectief. Journaliste en presentatrice Fidan Ekiz bezoekt vrouwen en mannen die betrokken waren bij de strubbelingen, strijdpunten, memorabele en bij tijd en wijle hilarische ontwikkelingen in de vrouwenemancipatie van de twintigste eeuw in Nederland. Aflevering 2 besteedt aandacht aan Van Schurman.