12 november 2018

In Reformatorisch Dagblad

Trineke Palm: "we moeten zuinig zijn op de Europese Unie"

© iStockphoto.com
© iStockphoto.com

Op 2 november bracht Reformatorisch Dagblad verslag uit van een bijeenkomst in Utrecht die in het teken stond van de onder de Europese samenwerking liggende waarden. Dr. Trineke Palm (Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen) hield tijdens deze bijeenkomst een referaat. 

Dr. Trineke Palm
Dr. Trineke Palm

Op 1 november organiseerden de studentenvereniging CSFR, reünistenvereniging RRQR en het tijdschrift Wapenveld een bijeenkomst over de de onder de Europese samenwerking liggende waarden. Te gast waren Bert-Jan Ruissen (SGP-lijsttrekker voor de Europese parlementsverkiezingen) en dr. Trineke Palm. Palm hield een referaat over de rol van het christendom in de beginjaren van Europese samenwerking. In haar referaat vertelt ze dat de Europese waardegemeenschappen onder druk staan doordat ze steeds minder op religieuze opvattingen zijn gebaseerd. De Europese samenwerking ziet ze daarom als een kans om gemeenschap te herstellen. 

trineke palm

Trineke Palm is historicus en tevens verbonden aan Institutions for Open Societies, een interdisciplinair onderzoeksgebied van de Universiteit Utrecht gericht op de ontwikkeling en uitbouw van gezonde open samenlevingen, waar dan ook ter wereld.