30 augustus 2019

Tot 2025 opnieuw subsidie voor Erasmus Mundus masterprogramma Gender Studies

© iStockphoto.com

Het internationale Erasmus Mundus masterprogramma GEMMA, gecoördineerd door de Universiteit van Granada, krijgt opnieuw 5 jaar subsidie. Dat heeft de Europese Commissie deze zomer bekendgemaakt. GEMMA is een interdisciplinair programma in Gender Studies, dat gezamenlijk wordt verzorgd door het Graduate Gender Programme van de Universiteit Utrecht (onder leiding van Prof. Dr. Rosemarie Buikema) en partners in Granada, Bologna, Lodz, Oviedo, York, Wenen en Rutgers (USA).

Door deze toekenning kan het consortium jaarlijks ongeveer 30 excellente studenten vanuit de hele wereld werven en een Erasmus Mundus-beurs aanbieden zodat zij aan dit programma kunnen deelnemen. In Utrecht kunnen dankzij deze subsidie elk jaar ongeveer 12 extra studenten worden toegelaten in de onderzoeksmaster Gender Studies.

Samenwerkingen

Naast de Europese partners werkt GEMMA ook intensief samen met Gender Studies-programma's van universiteiten in Latijns Amerika, zoals Buenos Aires, Chili, Santo Domingo en Mexico.

In het tweejarige masterprogramma GEMMA speelt mobiliteit een belangrijke rol. Zo wordt van studenten verwacht dat zij minimaal één semester (6 maanden) deelnemen aan het programma bij een partnerinstelling.