Toolwijzer onderdeel van de Teaching and Learning Collection

De Educate-it toolwijzer is vanaf nu onderdeel van de Teaching and Learning Collection (T&LC), de onderwijskennisbank van het CAT. Hierdoor is het mogelijk geworden om vanuit een onderwijstool direct te linken naar relevante werkvormen, onderwijsinnovatieprojecten en kennisitems in de T&LC en andersom. Zo vinden docenten alle informatie bij elkaar.

Met de integratie van de toolwijzer in de T&LC wil het Centre for Academic Teaching and Learning (CAT) bereiken dat het gebruik van tools in het onderwijs nog meer een onderdeel wordt bij het vormgeven van blended onderwijs en dat daarbij gebruik wordt gemaakt van eerder verzamelde kennis en ervaringen binnen de UU.

Bij iedere tool vind je een korte omschrijving, hoe je ermee aan de slag kunt, handleidingen en tips om de tool in te zetten en welke werkvormen er goed bij passen. Bij veel tools zijn daarnaast ook gebruikerservaringen van andere docenten en relevante onderzoeksgegevens opgenomen.  

Benieuwd? Neem gelijk een kijkje in de T&LC onder de tab Tools.

De tools die in de T&LC staan zijn veilig te gebruiken en voldoen aan de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat betekent dat er op een juiste manier wordt omgegaan met persoonsgegevens. De link van de oude toolwijzer op de Educate-it site wordt doorgelinkt naar de T&LC. Voor verdere informatie over de tools of advies kun je contact opnemen met teachingsupport@uu.nl.