10 april 2014

Nieuw boek

The Cambridge Handbook of Human Dignity

In The Cambridge Handbook of Human Dignity onderzoeken verschillende auteurs hoe menselijke waardigheid in verschillende historische en maatschappelijke contexten is gedefinieerd. Prof. dr. Marcus Düwell is een van de redacteuren.

Dit handboek biedt een introductie tot het onderwerp 'menselijke waardigheid' en verkent de wijzes waarop het fenomeen werd gedefinieerd door de eeuwen heen - van Klassieke Oudheid tot negentiende eeuw. Ook de niet-Westerse definities van menselijke waardigheid komen aan bod.

Het boek kwam tot stand onder redactie van prof. dr. Marcus Düwell (hoogleraar Philosophical Ethics aan de UU), Jens Braarvig (Universitetet i Oslo), Roger Brownsword (King's College London) en Dietmar Mieth (Eberhard-Karls-Universität Tübingen).

Lees meer in het Engels.

• Titel: The Cambridge Handbook of Human Dignity
  • Onder redactie van: Marcus Düwell, Jens Braarvig, Roger Brownsword, Dietmar Mieth
  • ISBN: 978-1-107776-56-2