11 april 2019

The Accelerator, een aanwinst voor USP

Biotechnologiebedrijven Genmab en Merus gaan met Kadans Science Partner in zee als ontwikkelaar voor “The Accelerator”, een multi-tenant Life Sciences gebouw dat zich vestigt op het Utrecht Science Park.

Universiteit Utrecht werkt als grondeigenaar graag hieraan mee. Collegevoorzitter Anton Pijpers: “Life Sciences is een van de strategische thema’s van de universiteit. Er is vrijwel geen plek ter wereld waar zoveel toonaangevende instellingen en bedrijven op het gebied van Life Sciences op loopafstand bij elkaar zitten.”

Uniek ontwerp en samenwerking
In dit traject kwam een uniek ontwerp tot stand waarbij de wensen van de deelnemende partijen optimaal ingevuld zijn. Met dit plan maakt het USP een volgende stap in het ontwikkelen van een volwassen en dynamische Life Sciences omgeving waar kennisinstellingen en innovatieve bedrijven elkaar ontmoeten en samenwerken om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven.

The Accelerator is een prachtige aanvulling.
Anton Pijpers onderaan trap
Voorzitter College van Bestuur

Nieuw hoofdstuk
The Accelerator is een prachtig nieuw hoofdstuk in de verdere ontwikkeling van beide biotechnologiebedrijven en het unieke innovatie ecosysteem op het USP. Naast huisvesting voor de beursgenoteerde bedrijven Merus en Genmab biedt The Accelerator ruimte aan meerdere bedrijven in de Life Sciences sector die hun ontwikkeling willen versnellen van start-up naar scale-up.

Duurzaamheidsambitie BREEAM Excellent
The Accelerator zal naar de huidige planning begin 2022 worden opgeleverd. Kadans Science Partner zal het project realiseren met haar partners cepezed, Deerns en BAM Bouw en Techniek. Het gebouw wordt met een hoge duurzaamheidsambitie, BREEAM Excellent, gerealiseerd en ligt op een prominente plaats, vlakbij bij de entree van het Utrecht Science Park. Utrecht Science Park is een van de top science parken van Nederland en is leidend op het gebied van Life Sciences en Health.