12 september 2017

Terugkijken: debat Terreur, angst & media

Terreur, angst & media

Het uitverkochte debat Terreur, angst & media in De Balie (11 september 2017) is terug te kijken via Vimeo. Prof. dr. Beatrice de Graaf (Geschiedenis van de internationale betrekkingen) was te gast. De Graaf droeg recent bij aan het stuk 'Moeten media anders berichten na aanslagen', van David van Reybrouck op de Correspondent.  

Nieuws over aanslagen

Media moeten ons informeren over wat er gebeurt in de wereld, dat staat buiten kijf. Maar op welke manier kun je het publiek zo goed mogelijk informeren, zonder angst te zaaien? Met welk doel worden pushberichten verstuurd, en valt een onthoofdingsvideo van IS ook onder informatievoorziening? Kortom: Hoe beslissen media wat wel, en wat juist niet uit te zenden tijdens en na een terroristische aanslag?

Keuzes

Onder andere Marcel Gelauff (hoofdredacteur NOS),  Harm Taselaar(hoofdredacteur RTL Nieuws), Hassan Bahara (journalist bij de Volkskrant), Arendo Joustra (Hoofdredacteur Elsevier) en Inge Vrancken(hoofdredacteur Het Journaal bij de VRT Nieuws) zullen spreken over de keuzes die zij maken bij het samenstellen van nieuws en hoe zij vinden dat de media adequaat kan reageren op aanslagen.