2 oktober 2018

Terugblik op Summerschool on Mathematics Education

Gedurende de laatste twee weken van augustus hebben we met collega’s van de Freudenthal Group van FSW een Summerschool verzorgd voor 20 internationale Master- en PhD-studenten. In dit programma is veel aandacht gegeven aan o.a. modeling, inquiry based learning, embodied cognition, assessment en design research. Iedere dag stond een van deze thema’s centraal. Onmisbaar vonden de deelnemers het schoolbezoek. Ze werden verdeeld over Lek en Linge in Culemborg, het Utrechts Stedelijk Gymnasium en de Agatha Snellenschool in Utrecht (basisonderwijs). We sloten op donderdag 30 augustus af met posterpresentaties rond uitgewerkte lesideeën van de deelnemers. Uit de evaluaties blijkt dat het programma zeer gewaardeerd werd en dat het aan alle verwachtingen heeft voldaan.