Terugblik op eerste Week van de Game in Utrecht

In de week van 13 t/m 17 mei organiseerde het Utrecht Center for Game Research diverse activiteiten over de gehele breedte van het game-spectrum, van het nieuwste game-onderzoek tot retrogames zoals Super Mario Bros. Deelnemers konden ook zelf meedoen met een location-based game en een escape room. René Glas sprak op NPO Radio 1 over het evenement, en RTV Utrecht maakte radio-items over de week op zowel maandag als vrijdag.

Slimme studenten

Een van de activiteiten was een netwerklunch voor studenten en gamebedrijven. Per Slycke was aanwezig met zijn bedrijf Moveshelf, een clouddienst voor 3D-bewegingsdata, met toepassingen variërend van loopanalyse voor revalidatie tot animatie van gamekarakters. “We zijn net gestart met dit bedrijf, en we hebben meer ideeën en vragen van klanten dan we zelf uit kunnen werken”, vertelt Slycke. “Daarom zoeken we slimme studenten die ons kunnen helpen, zowel technologisch als inhoudelijk.”

Slycke heeft behalve met studenten ook contact gelegd met andere bedrijven die aanwezig waren, zoals de UU-spinoff DialogueTrainer. “Misschien kunnen zij hun virtuele assistent wel verrijken met onze bewegingsdata, zodat er ook non-verbale communicatie ontstaat.”

"Echt een cadeautje"

Anouk van der Lee, masterstudent Kunstmatige Intelligentie, sprak tijdens de netwerklunch met Moveshelf. “Ik ben toevallig bezig met een keuzevak Computer Animation, en dat sluit echt supergoed aan op wat Moveshelf doet. Gaaf om te zien hoe er in het bedrijfsleven met deze technologie gewerkt wordt, en wat voor onderzoek er allemaal nog wordt gedaan.” Toch ziet Van der Lee zichzelf nog niet direct bij het bedrijf solliciteren. “Mijn master is in een andere richting, dus voor mij was het vooral inspiratie. Het voelde echt als een cadeautje.”

Een terugblik: