23 april 2018

Terugblik op de U-Talent conferentie 2018

U-Talent conferentie 2018

Op 10 april was het zover: 150 docenten, schoolleiders en TOA’s en 50 leerlingen verzamelden zich bij de Hogeschool Utrecht voor de jaarlijkse U-Talent conferentie. Een leerzame én gezellige dag!

De openingslezing werd verzorgd door seismoloog prof. dr. Arwen Deuss, waarna deelnemers konden kiezen uit zestien workshops, zoals: quantum leap, proteomics, 3D-printen, geschiedenis van de wiskunde, peerfeedback-workshops, virtual reality, Lesson Study en curriculum.nu.

Tijdens het Bètafestival presenteerden leerlingen van U-Talent-partnerscholen inspirerende schoolprojecten rondom bèta en techniek. De eerste prijs ging naar de Huizermaat: de scholieren bouwden zelf een PCR-apparaat in hun zoektocht naar een resistentiegen in de aardappel.

Voorafgaand aan het Bètafestival konden de leerlingen zelf ook diverse workshops volgen. Zo ging een groep leerlingen op pad naar de bijenkasten in de Botanische Tuinen. Ook mochten deze leerlingen een gloednieuwe bèta-geïnspireerde Escape Room doen bij het Freudenthal Instituut. Andere leerlingen volgden workshops rondom perspectief tekenen, origami vouwen en schimmels.

Lees het volledige conferentieverslag