23 februari 2018

Terugblik op de Onderbouw Wiskunde Dag 2018

Op 7 februari vond de Onderbouw Wiskunde Dag (OWD) plaats, waar leerlingen van 3HV in teams van 3 of 4 leerlingen een dag lang werken aan een wiskundeopdracht. De OWD is één van onze drie “Wiskunde voor teams”-activiteiten. Docenten zijn enthousiast over de opdracht. In de opdracht van dit jaar ging het om veters rijgen:

“Een veterfabrikant wil een marktaandeel verwerven in de 'vetermarkt'. Jullie schrijven in de rol van "adviesteam" een advies aan de fabrikant, over wat voor veters (welke lengte) de fabrikant op de markt moet brengen en waarom. Daartoe verkennen jullie eerst eigen veterschoenen, en vervolgens onderzoeken jullie aan de hand van een vooronderzoek dat bestaat uit drie delen wat er allemaal speelt bij het rijgen van veters.”

Tot 9 maart mogen docenten het beste werkstuk van hun school inzenden (40 scholen hebben meegedaan); vervolgens gaat de jury bepalen welk werkstuk gewonnen heeft en in april/mei gaat de jury bekers en medailles uitreiken op de scholen.