Team van Universiteit Utrecht wint "beste geschreven pleidooien" bij nationale ronde voor de Jessup 2018

Utrecht University Students at the Dutch national rounds of the Jessup 2018
Nick van der Steenhoven, Soumyaa Verma, Huahua Chen and Sarah Jakob

Een team van vier studenten van de Universiteit Utrecht won de beste schriftelijke pleidooien bij de nationale voorronde van de Phillip C Jessup pleitwedstrijd 2018.

Deze ronde vond plaats van 15 tot 16 februari 2018 in Maastricht. De Internationale wedstrijd is van 1-7 april. Teams van rechtenstudenten strijden tegen elkaar door het indienen van schriftelijke pleidooien (memorials) en mondelinge pleidooien over hypothetische rechtszaken met betrekking tot actuele kwesties in het internationaal publiekrecht. De Jessup pleitwedstrijd is de oudste en grootste ter wereld en trekt de deelnners van rechtsscholen uit de hele wereld. Dit jaar moesten de studenten aan de slag met actuele kwesties in internationale conlfictbeslechting, het zeerecht, nucleaire ontwapening en het gebruik van geweld.

Het team van de Universiteit Utrecht won de prijs voor beste geschreven pleidooien. Het team bestaat uit vier studenten, Huahua Chen, Sarah Jakob, Nick van der Steenhoven en Soumyaa Verma, studenten van het masterprogramma Public International Law en de Master Legal Research.

De coaches van het team zijn: