Teaching and Learning Inspiration Days: ben jij er bij?

Over een week is het zo ver: dan start de eerste editie van de Teaching And Learning Inspiration Days! Van 30 t/m 2 februari is er een groot aanbod aan workshops en lezingen te volgen. Al deze sessies zijn erop gericht om docenten te ondersteunen en inspireren bij het versterken van hun onderwijs, maar ook studenten en andere geïnteresseerden van de UU met interesse in onderwijsvernieuwing zijn van harte welkom. Graag lichten we een aantal sessies even uit, wellicht zit er iets bij voor jou?

Maandag 30 januari: Keynote Barend Last over ‘Blended Learning’

De Teaching and Learning Inspiration Days starten met een keynote van Barend Last over Blended Learning in de praktijk. Barend bespreekt herkenbare uitdagingen vanuit de praktijk, zoals studenten die te laat beginnen met studeren voor tentamens of onvoorbereid naar college komen en leeglopende hoorcollegezalen. Hij laat je nadenken over je onderwijs en geeft praktische handvatten die je direct kunt inzetten in jouw eigen onderwijs. Uiteraard is er ruimte voor vragen en wordt er aandacht besteed aan de ondersteuning die je vanuit de UU kunt ontvangen.

Leuk om weten: Barend Last heeft een boek geschreven, ‘Blended Learning in Praktijk’. Onder de deelnemers aan deze keynote sessie verloten wij drie exemplaren!

Dinsdag 31 januari: Lunchlecture ‘train studenten als atleten’

Ben je op zoek naar een manier voor het aanleren van vaardigheden bij studenten ter voorbereiding op het werken met echte cliënten? Kom dan vooral inspiratie opdoen tijdens deze lunchlecture!

Studenten van onze rechtenfaculteit meldden dat zij de vaardigheden misten om met echte cliënten te werken. Er is onderzocht in hoeverre inzichten uit de ‘Constraints-led approach’ (CLA) vanuit de lichamelijke opvoeding, waarbij sporters uitgedaagd worden om zelfstandig bewegingsoplossingen te vinden in een dynamische omgeving, kunnen worden toegepast in vaardighedenonderwijs voor rechtenstudenten ter voorbereiding op klinisch werk. Wil jij meer weten over de toepassing van de CLA-benadering in het onderwijs? Of ben je benieuwd naar de resultaten van dit experiment? Kom lunchen en luisteren naar de ervaringen! 

Woensdag 1 februari: Onderwijs in samenwerking met externe partners: voorbeelden, hulp en een app

U-Collaborate in Education inspireert, verbindt en faciliteert docenten die nieuwe vormen van transdisciplinair onderwijs willen ontwikkelen. Er zullen voorbeelden getoond worden van onderwijs met externe stakeholders dat momenteel binnen de UU wordt aangeboden. Ook worden deelnemers uitgenodigd om te vertellen over hun eigen initiatieven op dit vlak. 

Dus ben je bezig met dit type onderwijs maar heb je support nodig om dit onderwijs te verduurzamen? Dan gaan we graag in gesprek om na te gaan hoe we hierbij kunnen faciliteren. Ook krijgen deelnemers een sneak-preview van een app die wellicht die verlichting kan bieden waarnaar (sommige) docenten op zoek zijn. 

Donderdag 2 februari: Informatiesessie ‘De opkomst van Artificial Intelligence in het onderwijs’

We gaan bij deze informatiesessie beginnen bij het begin: wat houdt AI nou eigenlijk precies in?  Wat zijn de recente ontwikkelingen en welke impact heeft dit op het onderwijs? Met de drie experts binnen de UU op dit gebied gaan we hierover in gesprek. Ook geven zij onderwijskundige en praktische tips over de toepassing van AI in het onderwijs en is er voldoende ruimte om vragen te stellen aan de experts.

Ben jij enthousiast geworden over één van bovenstaand beschreven sessies en wil jij je aanmelden? Dan kan dat hier. Mocht je benieuwd zijn naar de overige sessies, bekijk dan het totaaloverzicht van workshops. We hopen je te ontmoeten tijdens de Teaching and Learning Inspiration Days!