Tanja van der Lippe in Intermediair over de gevolgen van de coronacrisis voor vrouwen

Moeder knuffelt klein kind, thuis

Tanja van der Lippe, hoogleraar sociologie aan de Universiteit Utrecht en daar verbonden aan de Future of Work hub, ziet twee kanten aan de huidige situatie, waarbij vaak beide partners noodgedwongen thuiszitten.

In Intermediair zegt ze onder meer: "Wanneer beide partners meer gaan thuiswerken, is de kans groter dat vrouwen juist meer zorgtaken op zich nemen en dat je daarmee de genderongelijkheid in stand houdt. Bij stellen waarbij de vrouw in de zorg werkt en de man niet, ligt dat wellicht anders. Daar hebben veel mannen de afgelopen tijd de kinderen opgevangen en hebben zij vaak zelf ervaren dat het leuk is om voor je kinderen te zorgen."