17 mei 2017

Van print naar digitaal

Symposium 'De Bosatlas: 140 jaar de wereld in kaart'

Op woensdagmiddag 14 juni 2017 organiseert de Universiteitsbibliotheek in samenwerking met uitgeverij Noordhoff het symposium De Bosatlas: 140 jaar de wereld in kaart.

DE BOSATLAS: 55 EDITIES IN 140 JAAR

In 2017 is het 140 jaar geleden dat de eerste editie van De Bosatlas verscheen. In 1877 bracht Pieter Roelf Bos 'De Schoolatlas der gehele aarde' op de markt. Tegenwoordig zijn we alweer toe aan de 55ste editie van de meest gebruikte Nederlandse schoolatlas! En vanaf het schooljaar 2017/2018 is de atlas ook digitaal beschikbaar voor het onderwijs. Alle reden dus om de geschiedenis van De Bosatlas eens goed voor het voetlicht te brengen!

Het Symposium

Inhoud van het symposium :

• Start van de digitale tentoonstelling van De Bosatlas ter ere van het 140-jarige jubileum
  • Lancering van de allereerste volledig digitale editie van De Grote Bosatlas (55ste editie)

Bekijk het volledige programma.

Waar en wanneer:

• Woensdag 14 juni  van 13.30 uur - 17.30 uur Locatie: Boothzaal, Universiteitsbibliotheek Uithof.
  • Voor deze workshop kunnen zowel studenten als medewerkers zich opgeven.
  • Deelname is gratis.

U bent van harte welkom! Meld u nu aan via een e-mail aan M.M.Wijnen@uu.nl.  Een week voor de bijeenkomst ontvangt u nadere informatie over het programma

Bosatlas 140 jaar wereldkaart